Tüketici tercihleri değişti: Restoranlarda yeni dönem
Fiyatlar arttı, vatandaşlar indirimli iş ve hizmetlere yöneldi. Restoranlarda paket servis siparişleri arttı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 58,9’a yükseldi. Fiyat artışında yüzde 89,3 ile restoran ve oteller grubu başı çekti. Yiyecek ve içecek fiyatlarında yaşanan bu artış kampanyalı ürünlere olan talebi artırdı.
Tüketiciler restoranlara dönmedi
NTV’de yer alan habere göre salgın öncesinde her 100 tüketiciden 72’si restoranda yeme ve içmeyi tercih ediyordu. Salgın yasaklarıyla bu ciddi oranda azaldı. 2022 yılında ise yüzde 57’ye çıktı. Yani tüketici restoranlara tam olarak dönmedi. Geriye kalan yüzde 43’lük hisse ise “gel al, eve sipariş ver” şeklindeydi. İlgi nedeniyle firmalar da “gel-al” kampanyaları başlatıyor.